Przejdź do treści

Gdy turniej jest zakończony

3 min czytania Zaktualizowano 31 października 2026
Otwórz w Studio
Na tej stronie

Gdy turniej dobiegnie końca, MyCup oznacza go jako zakończony. Dzięki temu końcowy zapis pozostaje nienaruszony, a ty nadal możesz uporządkować szczegóły i udostępnić wynik. Jeśli uważasz, że turniej został zakończony za wcześnie, albo chcesz go ponownie otworzyć, po prostu skontaktuj się z pomocą techniczną.

Co nadal możesz robić#

Zakończony turniej nie jest całkowicie zamrożony. Nadal możesz:

  • Edytować wyniki – poprawić wynik, zmienić zdarzenie meczowe, ustalić końcową klasyfikację.
  • Edytować stronę – zmienić motyw, kolejność bloków, zaktualizować treść, opublikować zmiany.
  • Przeglądać i udostępniać wszystko – strona publiczna pozostaje online jako stałe archiwum, które możesz udostępnić w dowolnym momencie.

Co zostaje zablokowane#

Aby chronić końcowy zapis, struktura turnieju zostaje zablokowana. Nie możesz już zmieniać:

  • Struktury i zasad (fazy, grupy, rundy, punkty).
  • Dywizji.
  • Drużyn (dodawanie lub usuwanie uczestników) i ich składów (dodawanie lub usuwanie zawodników i sztabu).
  • Składów meczów (które drużyny grają w którym meczu) ani generowania (lub przebudowy) meczów.

Zablokowane obszary pozostają widoczne z plakietką Zakończone, a ich przyciski są nieaktywne – nic nie znika, wszystko jest tylko do odczytu. (Strona Struktura pokazuje na przykład komunikat Struktura zablokowana). Centrum dowodzenia w Panelu przechodzi w stan Zakończone: pasek Następny sezon na górze proponuje Rozpocznij kolejny sezon (lub otwiera go, gdy już istnieje), a nagłówek zawiera linki do Wszystkie mecze i Strona publiczna.

Poprawiasz literówkę? Edycja nazwy istniejącej drużyny lub danych zawodnika nadal działa – zablokowane jest tylko dodawanie i usuwanie drużyn i zawodników. A wyniki i strona są zawsze edytowalne.

Ogłoś mistrza#

MyCup nie zgaduje za ciebie zwycięzcy – mistrzów ustawia się ręcznie, więc nietypowa drabinka czy rozstrzygnięcie remisu poza aplikacją zawsze zostaną zapisane poprawnie. W Zakończonym Panelu zobaczysz zachętę Ogłoś mistrza z przyciskiem Ustaw zwycięzców. Otwiera on krótki wybór, w którym ustawiasz miejsca końcowe (mistrz, wicemistrz itd. – osobno dla każdej dywizji, jeśli prowadzisz dywizje), a następnie publikuje je na stronie Zwycięzcy / Podsumowanie twojej witryny turnieju. Po ustawieniu Panel pokazuje podium (lub jeden wiersz z mistrzem dla każdej dywizji) i przycisk Edytuj i opublikuj wyniki, abyś mógł to w każdej chwili zmienić. Wybór turnieju na górze panelu oznacza wtedy sezon jako Wygrał: twój mistrz.

Rejestracja zamyka się automatycznie#

Gdy turniej jest zakończony, rejestracja publiczna zostaje wyłączona, więc nie przychodzą nowe zgłoszenia na wydarzenie, które już się odbyło.

Co dalej#